Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles tegen RKC weer in vertrouwde formatie

Go Ahead Eagles-trainer John Stegeman
Go Ahead Eagles-trainer John Stegeman © Orange Pictures
Go Ahead Eagles experimenteerde maandag met een 5-3-2-formatie, maar keert vrijdag in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk weer terug naar het vertrouwde 4-3-3-systeem. De ploeg uit Deventer begint in de Adelaarshorst ook met de sterkst mogelijke opstelling.
Thomas Verheydt (geschorst) en Bruno Andrade (geblesseerd) zijn nog niet inzetbaar, maar de spelers die maandag rust kregen tijdens het duel met TOP Oss, starten wel weer gewoon.
Hoewel de wedstrijd in Brabant werd verloren (1-0), staat Stegeman nog altijd achter zijn keuze om de opstelling aan te passen in de tweede wedstrijd van het paasweekend. "Het is nogal een verschil of je maar twee dagen kunt herstellen en dan een wedstrijd op kunstgras moet spelen, of een normale aanloop naar een wedstrijd hebt. De jongens kunnen het beide wel, maar ik wil nu niet het risico lopen dat spelers geblesseerd raken."

Nieuwe inzichten

"Bovendien heeft het geleid tot nieuwe inzichten", vervolgt Stegeman. "Het was goed om ook dit systeem een keer te testen, want dat kun je straks in de play-offs in de slotfase van een wedstrijd zomaar een keer nodig hebben. Dan kunnen we prima een extra centrale verdediger inbrengen, want verdedigend hadden we het aardig staan; we hebben niet veel kansen weggegeven."
Go Ahead Eagles is al verzekerd van een plek in de halve finales van de play-offs, maar kan bij een zege mogelijk ook de derde plaats op de eindrangschikking veiligstellen. "Dat zou heel mooi zijn", vindt Stegeman. "Als je voor het seizoen had gezegd dat we derde zouden worden, dan had ik je voor gek verklaard."

Live op radio

Het duel in de Adelaarshorst is vrijdagavond vanaf 20.00 uur live te volgen in De Oosttribune op Radio Oost.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.