Kleine paasvuren in Raalte komend weekend alsnog in de fik

Wie in Raalte afgelopen weekend het paasvuur niet mocht aansteken, kan zich komende zaterdag en zondag alsnog uitleven. Na de regenval van afgelopen etmaal is er volgens de gemeente geen verhoogd risico meer op een natuurbrand.

En dus mogen alle kleine paasvuren, die afgelopen weekend in de gemeente Raalte niet aan mochten, alsnog in de fik. Burgemeester Dadema heeft dit besluit genomen nadat vanochtend bekend werd dat de Veiligheidsregio fase 2 ‘extra alert’ heeft afgeschaald naar fase 1 ‘regulier risico’.

De gemeente gaf eerder aan dat er een nieuwe datum gezocht zou worden voor het ontbranden van de kleine paasvuren. Eerder zijn er vanwege de droogte 83 stookontheffingen ingetrokken. Mensen met een stookontheffing kunnen ervoor kiezen om het paasvuur komend weekend aan te steken of het materiaal af te voeren of versnipperen.

Rijssen-Holten
In de gemeente Rijssen-Holten zijn eerder deze week vier paasvuren alsnog aangestoken. De organisaties van de verschillende paasvuren deden dit in overleg met de gemeente en de brandweer. Overige gemeenten die afgelopen weekend kozen voor afgelasting van paasvuren, hebben nog geen duidelijkheid gegeven over een eventuele nieuwe datum.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
paasvuur raalte Nieuws
Deel dit artikel: