nieuws

Geheim wormenhotel in Stadhuis Enschede

Karin Vaneker bij haar wormenhotel in het stadhuis van Enschede
Karin Vaneker bij haar wormenhotel in het stadhuis van Enschede © RTV Oost / Jauke Boerdam
In het stadhuis van Enschede staat sinds een jaar een wormenhotel. Stadsboerin Karin Vaneker heeft deze compostbak met wormen in het kopieerhok van de griffie geplaatst. Zij wil dat basisscholen door de gemeente verplicht worden les te geven in de cyclus van groen afval tot compost. 
Geheim wormenhotel in stadhuis Enschede
Met haar roze bakfiets haalt Vaneker elke week de koffieprut op uit het stadhuis. Op haar houten klompen en in haar blauwe overall loopt ze naar het wormenhotel om de diertjes te verwennen met bananenschillen en klokhuizen. "Kijk! De wormen doen het goed," zegt ze blij. 

Wormen

Volgens Vaneker kan deze manier van composteren veel bodemproblematiek oplossen. "In deze wormenhotels kun je zelfs in je huis je groen afval omzetten in de beste compost die er is. Het is in veel landen heel populair, hier moet het nog groeien."

Koffieprut

De koffieprut belandt in de tuin achter het stadhuis. "Of dit mag? Nee, net als het wormenhotel mag dit niet. Maar als we de bodem meer natuurlijke voeding geven, worden de wormen blij en krijgen we betere grond."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.