Sri Lanka

Marion Wesselink uit Almelo is nog in Sri Lanka: "Ik voel me redelijk veilig, maar wat is veilig?"

De honderden Nederlandse vakantiegangers die nog in Sri Lanka zitten, worden zo snel mogelijk teruggehaald. De kans op vervolgaanslagen door voortvluchtige terroristen is namelijk groot, zo werd gisteravond bekendgemaakt. Een van de toeristen op het eiland is Marion Wesselink uit Almelo. "Ik voel me op dit moment redelijk veilig. Maar wat is veilig?"
Wesselink is met een Nederlands reisgezelschap op het eiland. De Hollanders waren op paaszondag bezig aan een beklimming van de Sigiriya, de beroemde 'leeuwenrots' van Sri Lanka, toen de aanslagen plaatsvonden.
"Wij zaten op dat moment in het binnenland, zo'n tweehonderd kilometer verderop. Wij kregen er eerst dus niets van mee." Pas toen de groep telefoontjes en berichtjes uit Nederland ontving, beseften Marion en haar medereizigers wat er in de uren ervoor was gebeurd.

Te gevaarlijk

Momenteel zit Wesselink 'met boeken aan het zwembad' van haar hotel. Dat is het enige wat ze nu nog kan en mag doen. "Vóór de aanslagen hebben we allerlei leuke dingen gezien en gedaan."
"We zouden ook nog meerdere tempels bezoeken en op jeepsafari gaan. Maar dat mag nu niet meer, het is te gevaarlijk."

'Eng'

De aanslagen hebben abrupt een eind gemaakt aan het onbezorgde vakantiegevoel. Sterker nog, het vermoeden van de veiligheidsdiensten bestaat dat voortvluchtige terroristen nieuwe aanslagen voorbereiden. En dus gaan de Nederlandse reisorganisaties vanaf vandaag al hun vakantiegangers terughalen. 
"Ik voel me wel redelijk veilig, maar ja, wat is veilig?" vraagt Wesselink zich af. "Wij zien veel politie rondlopen en als je de berichten leest en hoort... Dat is wel eng."

Vertrouwen

Wesselink vindt het dan ook spannend om terug te moeten naar de hoofdstad van het land, Colombo, om op het vliegtuig naar Nederland te kunnen stappen. "Maar als we goed begeleid worden, komt het vast goed. Daar moeten we maar op vertrouwen."
Wesselink en haar gezelschap vertrekken morgen naar een ander hotel, dicht bij het vliegveld. Zondag vliegen ze, als alles goed gaat, terug naar huis.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.