nieuws

Twente-fan Marco tatoeëert handtekening Peet Bijen op zijn been: "Hij is een held"

Marco en Peet met de kersverse tattoo
Marco en Peet met de kersverse tattoo © Marco Krabbe
Wout Brama, Sander Boschker, Luuk de Jong, Rini Coolen, Jeroen Heubach, Nick Marsman, Blaise Nkufo. Het is een illuster rijtje Twente-legendes, met nóg een gemene deler: ze staan vereeuwigd op het lijf van Twente-fan Marco Krabbe. Met sinds gisteren een nieuwe 'held' in het rijtje: Peet Bijen.
Donderdagavond kreeg diehard-supporter Marco de naam Peet Bijen bijgeschreven op zijn linkerkuit. In het bijzijn van de hoofdpersoon, die ter plekke de bijbehorende handtekening zette. 

Graag gezien gast

Tientallen jaren is Marco Krabbe al kind aan huis bij de kersverse kampioen uit Enschede. Vroeger in het oude Diekman al, nu in de Grolsch Veste en ook op het trainingscomplex in Hengelo is hij een graag geziene gast.
Hij kent de club en zijn spelers, en de spelers kennen hem: "Ik vertelde in het begin van het seizoen tegen Peet dat 'ie dit jaar de honderd wedstrijden voor Twente ging halen. Hoe weet jij dat nou, vraagt 'ie. Ja hallo, ik ben een fan. Echte fans weten zulke dingen."
De tattoo's van Marco
Speciale band
Met de spelers die vereeuwigd zijn op zijn benen heeft Marco stuk voor stuk een bijzondere band. Helden, noemt hij ze: "Stuk voor stuk, allemaal helden. Voor mijn club, maar ook voor mij persoonlijk. Rini Coolen stond aan mijn bed toen ik een paar jaar terug kanker kreeg. Dat soort dingen vergeet je nooit."
Ook met Peet Bijen heeft hij een speciale band. Twee weken geleden liep hij de halve marathon van Enschede in een shirt dat hij kreeg van de verdediger: "Mijn moeder werd ziek en Peet wilde me steunen door dat shirt te geven. Ik liep nog nooit zo snel."
Marco geïnterviewd na de Enschede Marathon
Blijvende herinnering
Daar kwam dit weekend een shirtje bij, toen Marco het wedstrijdshirt kreeg na de kampioenswedstrijd. "Peet was daar heel duidelijk in. Jij krijgt mijn kampioensshirt, zei hij weken geleden al. En dan is het een man een man, een woord een woord. Daar houd ik van, zo ben ik zelf ook."
Dus reden Marco en Peet gisteren naar Enschede voor een tatoeage. Want dat had Marco hem dan weer beloofd: "Peet heeft mij enorm geholpen dit jaar, en niet alleen door kampioen te worden. Deze plek verdient hij. Sterker nog, als ze geen kampioen waren geworden had ik het ook gedaan. Deze tattoo is mij heel dierbaar."
Marco met het kampioensshirt van Peet Bijen
Marco met het kampioensshirt van Peet Bijen © Marco Krabbe
Twente komt eraan
Volgend seizoen zit Marco uiteraard weer op de tribune bij de terugkeer in de Eredivisie. Hij mikt op een plekje in de middenmoot: "Als ik sommige supporters al weer over Europees voetbal hoor dan denk ik: doe even kalm aan, zeg. Er moet nog heel wat gebeuren voor we weer zover zijn. Maar het is prachtig mooi om terug te zijn in de Eredivisie." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.