FC Twente

Mysterie van de afgerukte ‘FC Twente-vinger’ houdt gemoederen bezig: ‘Wij willen rust’

Het mysterie rond de afgerukte ‘FC Twente-vinger’ lijkt opgelost. Meteen na afloop van de kampioenswedstrijd werd in de stadiongracht een vinger gevonden. Er is nu een foto opgedoken van een Hengeloër, die claimt de rechtmatige eigenaar van het ledemaat te zijn.
Het ‘vinger-incident’ was de afgelopen week volop in het nieuws. Kort na het duel, waarin FC Twente kampioen van de Keuken Kampioen Divisie werd, ging er via sociale media een foto van een afgerukte ringvinger rond. 
De foto ging viraal in supporterskringen en dagenlang werd er gespeculeerd of het wel 'echt' zou zijn. RTV Oost liet een gespecialiseerde kliniek de foto's van de vinger bestuderen, maar de experts die durfden geen uitsluitsel over de 'echtheid' van de vinger te geven.
Er is nu een foto opgedoken die viraal gaat van een FC Twente-supporter, samen met twee vrienden, waarbij ze triomfantelijk een pakje biscuits omhoog houden. Met de tekst: “Wat moet je een Twente-fan nou meebrengen die een vinger kwijt is? Hij eet geen fruit. Dan maar een pak lange vingers.”

'Shit happens'

In het bericht ook een WhatsApp-gesprek, waarin de Twente-supporter zegt dat een vriend hem in alle vreugde omhoog gooide. “En toen bleef ik in het hek hangen. Shit happens.”
Zijn echtgenote laat weten dat haar man verder geen woorden wenst vuil te maken aan het incident. “We willen verder geen media-aandacht. Geen commentaar en ik wil dat u ons nu met rust laat.”
Een woordvoerder van FC Twente laat weten dat intussen bekend is van wie de vinger is. De zegsman wil niet kwijt of er nog nader onderzoek volgt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.