Expeditie Oost

Expeditie Oost: Op de bonnefooi naar Haaksbergen!

We haalden alle 25 Overijsselse gemeenten door de bingo-molen, om zo de bestemming van vandaag te bepalen: Haaksbergen! Toen we dit 's ochtends live in de radio-uitzending bij Bert van Losser bekend maakten, kregen we vrijwel direct een sms'je van burgemeester Rob Welten. ''Jullie verslaggever is welkom!'' De eerste halte was een feit.
We schoven aan bij de koninklijke lintjes-ceremonie op het gemeentehuis. Daar werden zeven trotse Haaksbergenaren opgenomen in De Orde van Oranje-Nassau. Een voor een ontvingen ze uit handen van burgemeester Rob Welten een prachtig lintje. Daarna volgde een groepsfoto:
De zeven onderscheidden Haaksbergenaren
De zeven onderscheidden Haaksbergenaren © Betty Morsinkhof
Fotograaf: Betty Morsinkhof De zeven onderscheidden Haaksbergenaren Langzaam rolde onze jeep voort door de straten van de Ster in Twente, toen onze cameraman ineens een immense tent in het vizier kreeg. Reden genoeg om even te stoppen dus. En dat deden we. We knalden de jeep een festivalterrein op waar luidkeels hardwerkende tenten en podium-bouwers de hitjes van Claudia Jung meezongen. Claudia Jung? Ja! De Helene Fischer van de jaren '80, als we organisator Robert Overbeek mochten geloven. Ze maakten zich op voor een weekend vol Hollands (en ook een beetje Duits) vertier, maar vooral veel bier. Wunderbar! Het was een leuke dag in Haaksbergen. Tot de volgende keer!
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.