FC Twente laat teugels vieren en gaat hard onderuit bij NEC

De festiviteiten van FC Twente na de behaalde titel in de Keuken Kampioen Divisie hebben de Twentse spelers geen goed gedaan. Op bezoek bij NEC ging de ploeg van Marino Pusic keihard onderuit. Het werd 4-0.
Na een aftastende beginfase waarin beide ploegen een aantal mogelijkheden kregen, kwam de thuisploeg na ruim een half uur op voorsprong. Ndayishimiye kopte vanuit een voorzet de 1-0 achter Drommel.

NEC loopt uit

De kersverse kampioen was het na de openingstreffer even helemaal kwijt, want Druijf kon na een individuele actie eenvoudig de 2-0 binnenschuiven. Drie minuten later werd het zelfs 3-0 toen Okita vanuit een hoekschop met enig fortuin doel trof.

Forse nederlaag

In de tweede helft geloofden beide ploegen het wel, want er gebeurde weinig in De Goffert. Een doelpunt van Ricardinho werd nog onterecht afgekeurd en invaller Boere zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Branderhorst. Tien minuten voor tijd kreeg NEC nog een strafschop en die was wel besteed aan Druijf, die zijn tweede van de avond maakte. Dat was ook het slotakkoord in Nijmegen.

Geel:

NEC: Branderhorst; Joppen (Saniez/81), Bossaerts, Kvida, Labylle; Dijkstra, Ndayishimiye (Sabak/87), Bruijn; Okita, Druijf (Romeny/86), Wolters.
FC Twente: Drommel; Nacho, Gonzalez, Bijen, Ricardinho; Smith (Vuckic/72), Espinosa, Roemeratoe; Cantalapiedra (Hamdaoui/54), Oosterwijk (Boere/46), Assaidi.
Bekijk hier de uitslagen en stand in de Keuken Kampioen Divisie en de statistieken van FC Twente.