Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles verliest in eigen huis met ruime cijfers van RKC Waalwijk

In de Keuken Kampioen Divisie heeft het al voor de play-offs geplaatste Go Ahead Eagles een forse nederlaag geleden. In De Adelaarshorst was RKC Waalwijk met 4-1 te sterk.
Waar Go Ahead Eagles zich vorige week al verzekerde van de play-offs, moesten de bezoekers nog vol aan de bak om plaatsing voor de nacompetitie veilig te stellen. Dat was ook aan het spelbeeld te zien, want RKC was de betere ploeg in de eerste helft. Dat leidde na een kwartier tot de openingstreffer van Bilate, 0-1. 

Kansen RKC

Even later was diezelfde Bilate heel dicht bij zijn tweede van de avond, maar het houtwerk stond een doelpunt van de spits in de weg. Na een half uur moest Verhulst handelend optreden op een schot van Seys.

Snelle treffer Spierings

Twintig seconden na rust werd de marge wel verdubbeld door RKC toen Spierings met een schot de 0-2 op het bord zette. Tien minuten later deden de Deventenaren wat terug via Van der Venne, die op aangeven van Van Moorsel de aansluitingstreffer binnen schoot.

Geen comeback

Een gelijkspel zat er uiteindelijk niet in voor de thuisploeg, want vlak voor tijd zorgde voormalig Go Ahead-aanvaller Maatsen voor de 1-3 en even later bracht Spierings - met een knap doelpunt - de 1-4 eindstand op het bord.

Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk 1-4

0-1 Bilate (16)
0-2 Spierings (46)
1-2 Van der Venne (56)
1-3 Maatsen (89)
1-4 Spierings (90+1)
Arbiter: Mulder
Geel: Verhulst, Stans, Langedijk, Spierings, Gaari
Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas; Stans, Bakx (Bliek/70), Van der Venne (Pouwels/85); Navratil, Van Moorsel, Dekker (Langedijk/46).
RKC Waalwijk: Vaessen; Gaari, Mulder, Drost (Van Weert/77), Quasten; Rienstra, Spierings, Tahiri (Baggerman/90+4); Seys (Maatsen/79), Bilate, Hansson.
Bekijk hier de uitslagen en stand in de Keuken Kampioen Divisie en de statistieken van Go Ahead Eagles.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.