Slagharen

Miljoenenbod betekent mogelijk overname Attractiepark Slagharen

De oude Looping Star van Attractiepark Slagharen
De oude Looping Star van Attractiepark Slagharen © Slagharen.com
Attractiepark Slagharen krijgt mogelijk een andere eigenaar. Een groep investeerders, onder leiding van de Zweedse ondernemersfamilie Wallenberg, heeft een bod uitgebracht op Parques Reunidos. Dat is de huidige eigenaar van tientallen Europese pretparken, waaronder Slagharen.
De groep investeerders heeft 631 miljoen euro over voor een meerderheidsbelang in de Spaanse pretparkgigant. Behalve van Slagharen is Parques Reunidos ook bekend van het Belgische Bobbejaanland en het Duitse Movie Park.
In totaal heeft de groep 61 pretparken, dierentuinen en entertainmentcentra in Europa, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten in handen. Die trokken vorig jaar bijna 20 miljoen bezoekers, zo meldt het bedrijf op zijn site.

56 procent
Het biedende consortium wil een belang van 56 procent in Parques Reunidos. De groep staat onder leiding van investeringsfonds EQT van de Zweedse ondernemersfamilie Wallenberg. Dit fonds brengt het bod samen met twee andere partijen uit via het vehikel Piolin, de Spaanse naam voor het cartoonfiguurtje Tweety.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.