Rachel Klamer

Rachel Klamer net buiten top tien in tweede wedstrijd World Series

Rachel Klamer
Rachel Klamer © Pro Shots
Triatlete Rachel Klamer is op Bermuda op de elfde plaats geëindigd in de tweede wedstrijd uit de World Series. De Beuningse kwam op ruime afstand van de Amerikaanse winnares Katie Zaferes binnen.
Klamer noteerde een tijd van 2.03.44 op de olympische afstand (1,5 kilometer zwemmen - 40 km fietsen - 10 km hardlopen). Zaferes was bijna 4 minuten sneller: 1.59.52. Klamer was in maart het seizoen ietwat tegenvallend begonnen met de dertiende plaats in Abu Dhabi. Ook op Bermuda lukte haar niet met de allerbesten mee te gaan in de wedstrijd. Ze lag na het zwemmen al wat achter, kon wel mee in een snelle groep fietsers, maar was bij het afsluitende hardlopen net niet in staat de top tien te halen.
Zafares was ook al de beste in Abu Dhabi en onderstreepte haar klasse opnieuw met een sterk eindschot. Ze deed 34.46 minuten over de 10 kilometer hardlopen en had aan de meet anderhalve minuut voorsprong op de nummer twee, de Brits Jessica Learmonth (2.01.33). De Canadese Joanna Brown werd derde in 2.02.05.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.