nieuws

De 250 werken voor de Zomerexpo in Zwolle zijn bekend

Een van de selectiedagen voor de Zomerexpo
De kunstwerken voor de zevende editie van de Zomerexpo in Museum de Fundatie in Zwolle zijn gekozen. Uit een voorselectie van 1000 werken bleven er uiteindelijk 250 over. Deze kunstwerken worden vanaf 25 mei tentoongesteld.
Een vak-, publieks- en juniorjury kozen samen welke werken zij in het museum terug wilden zien. In totaal waren er zo’n 3200 inzendingen. "Dat is ongelooflijk veel", vertelde Carlien Oudes, directeur van Stichting ArtWorlds, organisator van de Zomerexpo.

Europa

Het thema van de expositie is Europa. "Dat kun je landschappelijk, politiek en cultureel benaderen. Eigenlijk alles waarvan jij vindt dat het over Europa gaat." Bepaalde thema’s kwamen vaak terug, zoals de Brexit en Theresa May. Maar bijvoorbeeld ook kikkers. "Die staan voor transitie", zegt Oudes.

Anonieme selectie

Kunstenaars, zowel bekend als beginnend, konden verschillende vormen van kunst insturen: van schilderijen tot modeontwerpen en van animaties tot buitenbeelden. Naast de open inschrijving wordt er ook anoniem gejureerd. "Het is heel leuk dat je kan kijken naar het werk zonder dat je afgeleid wordt door de status van de kunstenaar."
Hier alvast een kleine greep uit de 250 geselecteerde kunstwerken:
Een kleine greep uit de 250 gekozen kunstwerken
Een kleine greep uit de 250 gekozen kunstwerken © Museum de Fundatie
Fotograaf: Museum de Fundatie
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.