Brand

Vrouwen die brand veroorzaakten bij café Hengelo zijn 'erg geschrokken van commotie'

Ze hebben excuses aangeboden, de vrouwen die afgelopen zaterdag een brand veroorzaakten bij café De Cactus in Hengelo. Ze gooiden met sterretjes, waardoor het zonnescherm in brand vloog. "Toen ze later de beelden zagen, beseften ze wat er gebeurd was", zegt café-eigenaar Erwin Kwakman.
"Zij zijn ook erg geschrokken van alle commotie", aldus Kwakman. "Ze hebben ons laten weten dat het netjes afgehandeld gaat worden."
Bezoekers trokken direct aan de bel toen het zonnescherm in brand stond. Medewerkers van het café grepen op tijd in, waardoor het vuur niet over sloeg. "Later besef je dat het heel anders had kunnen lopen", aldus de uitbater.

Lacherige reactie

Toen de vlammen uit de luifel sloegen, was het feestvierende vijftal al vertrokken. De dames waren in een buurcafé, waar ze werden herkend door de portiers. Volgens de kroegbaas haalden de daders hun schouders op toen ze werden geconfronteerd met het nieuws. Ze verwezen lacherig naar hun verzekeringsmaatschappij, vertelt Kwakman.
Het lachen verging ze toen ze de beelden van de brand zagen. Ze gaan met de eigenaar om tafel, om er voor te zorgen dat de schade wordt vergoed. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.