Vakbonden: "Veiligheid treinlijnen rond Zwolle ernstig in geding"

"Keolis en de provincie Overijssel moeten nu snel met maatregelen komen." Die oproep doen de vakbonden CNV Vakmensen en BOA ACP. Volgens de bonden is de veiligheid van passagiers en personeel ernstig in het geding op de spoorlijnen Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen. De bonden baseren zich op een bijeenkomst met machinisten en service & veiligheidsmedewerkers van Keolis. 

Onlangs werd nog bekendgemaakt dat passagiers zeer tevreden zijn over de spoortrajecten Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen. Daar denkt het personeel van Keolis anders over. "De veiligheids- en serviceactiviteiten op de treinen zijn een sluitpost geworden en dat is een slechte zaak", vertelt CNV-bestuurder Peter de Ridder.

'Hoort goed niveau veiligheid bij'

"Keolis en de provincie Overijssel mogen zich dat aantrekken", vervolgt De Ridder. "De treindiensten bewijzen hun bestaansrecht gezien de volle treinen en hier hoort gewoon een goed niveau van veiligheid bij.”

Tijdens de bijeenkomst vertelden de Keolis-medewerkers dat een kwart van de treinen niet bemand is met service & veiligheidsmedewerkers. Ook zou er sprake zijn van slechte bereikbaarheid bij calamiteiten en zou er te weinig personeel zijn, vooral in het weekend.

Overleg

De vakbonden willen om die reden snel in overleg met Keolis en de provincie om de situatie te verbeteren. "Wat ons betreft is uitbreiding van de formatie een hele serieuze optie. Ook de provincie heeft hier als opdrachtgever een rol in, namelijk het uitbreiden van budgetten. De medewerkers op de trein zijn erg boos en willen zo snel mogelijk verbetering van hun werkomstandigheden."

Op 2 mei gaan de vakbonden in overleg met Keolis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Trein Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: