Bielefeld

Provincie ziet verbetering op traject Hengelo-Bielefeld, maar 'het kan nog beter'

Keolis trein tussen Hengelo en Bielefeld
Keolis trein tussen Hengelo en Bielefeld © RTV Oost / Ties van der Heide
De Duitse vervoersautoriteiten doen de komende twee maanden onderzoek naar de treinverbinding tussen Hengelo en Bielefeld. De treinverbinding kent sinds de invoering veel uitval, tot groot ongenoegen van reizigers en de provincie Overijssel.
In een jaar tijd viel 17,6 procent van de treinen uit. In december reed bijna één op de vijf treinen niet. Reden voor Overijssel om verbetering te eisen.
Vervoerder Keolis Deutschland kreeg tot 30 maart de tijd om verbetering te laten zien. En dat is gebeurd, laat een woordvoerder van de provincie weten. Maar het kan nog altijd beter.

Onderzoek
"De afgelopen periode zijn er veel minder treinritten uitgevallen en wordt vaker volgens de dienstregeling gereden. Dat neemt niet weg dat de aangeboden treincapaciteit en de betrouwbaarheid en inzetbaarheid van het nieuwe treinmaterieel dat naar Nederland rijdt nog beter kan."
Daarom gaat de provincie samen met de Duitse vervoerautoriteiten Nahverkehr Westfalen Lippe (NWL), Landes NahVerkehr Gesellschaft (LNVG) en Verkehrsverbund Rhein-Ruhr AöR (VRR) een onderzoek laten uitvoeren naar de interne bedrijfsvoering en - processen (zoals onderhoud en onderdelenbeheer) bij Keolis Deutschland.
Die audit wordt de komende twee maanden uitgevoerd. Met de uitkomsten en aanbevelingen uit dat onderzoek kan de vervoerder de dienstverlening van het regionale treinvervoer op een aantal andere regionale Duitse spoorwegnetten, waaronder het Teutoburger Wald Netz, waar de verbinding Hengelo-Bielefeld onder valt, verbeteren.
"In het najaar wordt bekeken of de vervoerder aan de afspraken voldoet, zodat reizigers weer kunnen rekenen op een betrouwbare dienstregeling op onder meer de treinverbinding Hengelo-Bielefeld", besluit de woordvoerder van de provincie Overijssel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.