Regio Enschede

Bewoners Twentse Zorgcentra maken zich op voor jaarlijkse toernooi met FC Twente

Ze kijken er al weken naar uit, de bewoners van de Twentse Zorgcentra. Vanmiddag wordt op het trainingscomplex van FC Twente weer het Sander Boschker Toernooi gespeeld, samen met de complete selectie van de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie.
De Kök'n oet en rap 'n betje! Dat is de slogan die vanmiddag centraal staat. Daarmee wordt verwezen naar de wens van veel bewoners om zo snel mogelijk de Keuken Kampioen Divisie te verlaten om terug te keren in de Eredivisie. Een wens die vorige week in vervulling ging.

'Het leeft enorm'

"Het leeft enorm", zegt Luc Beld namens de organisatie. "Er zijn er bij die hebben me al vijf of zes keer gevraagd of ze wel op de lijst staan. Omdat ze wel zeker willen weten dat ze meedoen vanmiddag."
De meeste deelnemers gaan eerst aan het werk vanmorgen. "Maar ze denken eigenlijk alleen maar aan vanmiddag. Want Twente is toch ons cluppie." Op de vraag wie de populairste speler is, hoeft Beld niet lang na te denken: "Dat is toch echt Wout Brama."

FC Aju Kokplaate

De spelers van FC Twente worden verdeeld over acht teams en worden gekoppeld aan bewoners van de zorgcentra. De namen van de teams zijn verwant aan de slogan van de dag, bijvoorbeeld FC Aju Kokplaate, FC Aju Koelkaste, FC An e koekt en FC Völ te gaar. "Het zal de buitenlandse spelers niks zeggen, maar dat mag de pret niet drukken", lacht Beld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.