Ludieke tentoonstelling voor speelgoedmuseum Deventer: Bouw een dino

Een ludieke actie om aandacht te vragen voor het belang van het speelgoedmuseum in Deventer: zo noemt de organisatie de tentoonstelling Bouw een dino. Het is een ludieke tentoonstelling om de wethouder te laten zien dat het speelgoedmuseum open moet blijven. Een maand eerder zei de wethouder wel een reizende tentoonstelling te willen, bijvoorbeeld van 'speelgoed-dino's in de Bergkerk'.

Dat liet het speelgoedmuseum zich geen twee keer zeggen. Snel zetten zij een actie op touw. Kinderen kunnen in het museum dino's van Lego bouwen. Ook konden zij de afgelopen twee weken dino's thuis bouwen en in bruikleen geven aan het museum voor de tentoonstelling. Ook online kunnen kinderen hun dino-creatie uploaden.

Het doel is om de gemeenteraad te laten zien dat het speelgoedmuseum voor Deventer behouden moet blijven. "Wij zijn niet tegen een reizende tentoonstelling of een tentoonstelling op een andere locatie. Maar wij willen een vaste basis waar wij onze waardevolle collectie kunnen bewaren en dat toegankelijk is voor jong en oud", zegt conservator Petra van Boheemen.

De petitie om het museum te behouden, is inmiddels meer dan 4500 keer getekend.

Bekijk de videoreportage over de pop-up tentoonstelling van het speelgoedmuseum:

Pop-up tentoonstelling dino's in speelgoedmuseum Deventer

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: