De Krim

Stan blufte camerabeelden van autokrasser te hebben en online te zetten

De kras op de auto van Stan Bosman
De kras op de auto van Stan Bosman © Stan Bosman
Bij het Oranjefeest in De Krim werden zaterdagnacht zes auto's bekrast. Stan Bosman, een boer uit De Krim, dreigde gisteravond op Facebook beelden van de dader vrij te geven wanneer die zich niet zou melden. Nu blijkt dat Bosman blufte om de druk op te voeren. "Ik bedacht het heel impulsief. Ik zag de kras, maakte een foto en plaatste het bericht."
"Morgen om 17.00 uur gaan de beelden online, tenzij de dader zich meldt", schrijft hij in het Facebookbericht. Het is inmiddels een kleine driehonderd keer gedeeld. "Ik had niet verwacht de het viral zou gaan", zegt Bosman. "Natuurlijk heb ik nu mensen teleurgesteld die echt dachten dat er beelden zouden komen, maar ik moest wat doen."

Druk opvoeren

Bosman blufte gisteravond op Facebook dat hij een dashcam in zijn auto heeft en dat die de dader keurig had vastgelegd. Hij had verwacht dat de dader spijt zou krijgen, verantwoordelijkheid zou nemen en zich echt bij hem zou melden. "Ik verzon dit om de druk op te voeren", verklaart hij.
Volgens de boer zijn er de laatste tijd ook al auto's bekrast bij het voetbalveld en bij winkels. Tegen de politie vertelde hij eerder vandaag wel eerlijk dat zijn video een verzinsel was. "Ze konden er niet echt een standpunt in nemen of het goed of fout keuren. Het is namelijk niet illegaal wat ik gedaan heb." 

Tevergeefs

De impulsieve actie van Bosman heeft er echter niet toe geleid dat de dader zich geroepen voelde om zich te melden. Aan het bericht dat hij gisteren op Facebook plaatste heeft hij om 17:00 uur vanmiddag een verklaring toegevoegd. "Niks doen was geen optie. (...) ER IS GEEN FILMPJE!!! Ik begrijp dat ik nu erg veel mensen teleurstel of valse hoop heb gegeven. Dit is ook niet iets waar ik trots op ben."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.