nieuws

Eerste uitkomsten Meldpunt Onveilig Verkeer: bijna 1200 gevaarlijke punten gemeld

Bijna 1200 punten in Overijssel zijn aangewezen als gevaarlijk op ons Meldpunt Onveilig Verkeer, dat begin april werd gelanceerd. Nog eens ruim 3000 mensen brachten hun stem uit op de gevaarlijke situaties. Inmiddels is het meldpunt gesloten en is het dus tijd om eens in de gegevens te duiken.
Uit alle meldingen is een top drie gemaakt. En die is opvallend, want één weg vertegenwoordigt de nummer één en twee positie. 
  • Het punt waar de Oostweg in Enschede wordt gekruist door de Schukkingsweg werd 115 keer gemeld
  • Wederom de Oostweg, een paar honderd meter verderop. Het gaat om de rotonde Keppelerdijk/Moerasspirealaan kreeg in totaal 91 stemmen. 
  • Het kruispunt Almeloseweg-Stationsweg in Haarle kreeg in totaal 60 stemmen. 

Waarom gevaarlijk?

Volgens een melder is de Oostweg gevaarlijk omdat automobilisten, hoewel die daar niet zijn toegestaan, vanaf de Schukkingsweg de Oostweg, en andersom, opdraaien. 
Aan diezelfde weg zit een rotonde waar volgens een melder het wekelijks meerdere keren (bijna) fout gaat. Door de geluidswal voor het fietspad zou het zicht zeer slecht zijn voor automobilisten. Daarnaast is het ook een drukke route omdat veel scholieren gebruik maken van het fietspad. 
Op nummer drie vinden we het kruispunt Almeloseweg-Stationsweg in Haarle. De melder geeft aan dat auto's en fietsers hier gelijkvloers de N35 moeten oversteken, dit zou vaak gevaarlijke situaties opleveren. 

Zijn de gevaarlijke punten in beeld bij de provincie?

De rest van de resultaten gaat RTV Oost vrijdag publiceren. Maar de PVV Overijssel komt op basis van de eerste resultaten al in actie. "Het is belangrijk dat er actie komt om deze onveilige situaties te verbeteren. Op provinciale wegen zijn 270 meldingen binnengekomen. De PVV wacht de verdere presentatie van de cijfers af, maar het lijkt erop dat de provincie aan de slag moet."
De provincie is op dit moment bezig om op enkele N-wegen, zoals de N35 en de N50, de verkeersveiligheid te verbeteren. De PVV wil van de gedeputeerde Boerman weten of de verbetering van deze wegen de oorzaak van de meldingen aanpakt en of de N-wegen van andere meldingen ook al in beeld zijn bij de Provincie. 

Meldpunt Onveilig Verkeer

RTV Oost neemt samen met de andere regionale omroepen de verkeersveiligheid onder de loep. De eerste weken van april konden gevaarlijke punten op ons kaartje worden gezet en kon er op gevaarlijke punten worden gestemd. De rest van de resultaten van het onderzoek worden vrijdag gepubliceerd. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.