Deventer

Intiem theater: ‘Onze Straat’ in Deventer

Theatervoorstelling 'Onze Straat'
Theatervoorstelling 'Onze Straat' © Sarah Carlier
De nationale theatervoorstelling ‘Onze Straat’ komt 4 mei naar de Deventer Schouwburg. Voor hoofdrolspeler Stefan de Walle, opgegroeid in Twello, is het heel speciaal om in Deventer op te treden. "Ik heb daar zoveel herinneringen liggen."
‘Onze Straat’ gaat over een straat in een Europese stad. "Een stad zoals we die allemaal kennen. Er wordt ingezoomd op een appartementencomplex en daar woont een aantal mensen", vertelt De Walle.
Het publiek volgt de levens van de negen bewoners gedurende twaalf jaar en leert hen op die manier steeds beter kennen. "Er gebeurt eigenlijk van alles wat je ook uit het gewone leven kent." Naast Stefan de Walle speelt ook Deventenaar Ali Çifteci een van de hoofdrollen.

Toneel op toneel

Op het podium is een soort binnenplaats gebouwd met een lage tribune eromheen. Het publiek zit dus op het podium en de rest van de schouwburg is die middag leeg. "Het is een hele bijzondere setting, heel intiem. Mensen zitten echt bovenop de acteurs en maken daardoor deel uit van het verhaal", legt De Walle uit. 

4 mei

Het is niet zonder reden dat de voorstelling op 4 mei geprogrammeerd is. “Het stuk gaat over acceptatie en uitsluiting. Hoe ga je met elkaar en elkaars verschillende geloven om? Dat thema sluit heel mooi aan op de gedachte van 4 mei”, vertelt Daphne Scholting van de Deventer Schouwburg. In totaal zijn er tweehonderd plekken.
'Onze Straat' is 4 mei om 15.30 uur te zien in de Deventer Schouwburg en ook op 7 mei om 20.00 uur in Theater de Spiegel in Zwolle.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.