a1

Zo pakt Rijkswaterstaat overlast door parkerende truckers op de A1 aan

Rijkswaterstaat gaat morgen op en rond de A1 extra weginspecteurs inzetten om overlast door wildparkerende vrachtwagenchauffeurs te voorkomen op de Dag van de Arbeid, een feestdag in Duitsland. Daarbij werken de inspecteurs samen met de politie.
Op Duitse feestdagen mogen de truckers Duitsland namelijk niet inrijden. De parkeerplaatsen rond de A1 zijn dan overvol, parkeren de chauffeurs hun vrachtwagens massaal op de vluchtstroken om te wachten totdat ze wel de grens over mogen. Maar die vluchtstroken wil Rijkswaterstaat vrijhouden voor pechgevallen.

Maatregelen niet genoeg

Borden boven én langs de weg die de truckers op parkeerplaatsen wijzen en met bakens afgesloten vluchtstroken bleken voorgaande jaren niet genoeg. 
Rijkswaterstaat roept het verkeer op om rekening te houden met drukke en volle parkeerplaatsen in het grensgebied en goed voorbereid op weg te gaan.

Duitse feestdagen

Behalve op 1 mei, mogen ook op 30 mei (Hemelvaart), 20 juni (Sacramentsdag), 3 oktober (Dag van de Duitse eenheid) en 1 november (Allerheiligen) de chauffeurs niet de grens over naar het buurland.
Zo zag de A1 er in 2017 uit tijdens een Duitse feestdag
Zo zag de A1 eruit tijdens een Duitse feestdag in 2017
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.