Jongeren met beperking maken als 'Youngmaker' meer kans op baan

De Twentse Zorgcentra (DTZC) geeft twaalf jongeren de kans op een opstap naar een echte baan bij een bedrijf in Twente. Jongeren die graag met hun handen werken en gemotiveerd zijn kunnen zich inschrijven voor het traject Youngmakers Talent Discovery.

DTCZ is aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. Jongeren die zich melden voor het traject vallen onder de hoede van RuimBaan uit Wierden, het re-integratiebureau van DTZC. 


Marianne Schage is manager arbeidsintegratie bij RuimBaan. Schage legt uit dat de jongeren die mee kunnen doen aan het Youngmakerstraject vanwege hun beperking een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt hebben en om die reden hulp en begeleiding nodig hebben. 

"Bedrijven willen geen gedoe"
Het Twentse bedrijfsleven heeft momenteel volop vacatures. Schage weet dat ondernemers er absoluut voor openstaan om jongeren met een beperking een kans op een baan te bieden. "Tijdens een economische crisis staan deze jongeren als eerste aan de zijlijn. Nu het economisch goed gaat wil het bedrijfsleven ze wel aannemen. Maar bedrijven willen geen gedoe. De jongeren moeten goed worden begeleid."

Jongeren die meedoen aan de Youngmakers Talent Discovery krijgen begeleiding en worden getraind in wat nodig is voor een baan in het bedrijfsleven. Er is dus plek voor twaalf jongeren. In pakweg vijftien weken wordt duidelijk welk werk het beste bij hen past. Schage: "Ze worden geholpen en serieus genomen, maar ze hebben ook hun eigen verantwoordelijkheden." 

Meet & greet
In die periode van vijftien weken is er onder meer een meet & greet met een aantal Twentse bedrijven. "Ondernemers kunnen dan alvast kennis maken met de jongeren en kijken wie er bij hen in het bedrijf zou passen."

 

Jongeren tussen de 17 en 27 jaar kunnen zich nu opgeven. Dat kan door een mail te sturen naar info@ruimbaanwerkt.nl. Meer informatie over het project is hier te vinden.


Uit alle aanmeldingen worden twaalf jongeren geselecteerd. Zij gaan aan het einde van de zomervakantie onder meer aan de slag in een echte werkplaats. "Jongeren moeten zich zelf aanmelden en ze moeten gemotiveerd zijn", benadrukt Marianne Schage.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: