Raalte

Gezocht: nieuw onderkomen voor 302 theaterstoelen

De oude stoelen eruit, nieuwe erin. Komende zomer wordt de theaterzaal van het Hoftheater in Raalte vernieuwd. Voor de oude theaterstoelen wordt nu een nieuw thuis gezocht.
Om een nieuw onderkomen voor de rode pluchen zetels te vinden, zocht het theater contact met de Raalter Uitdaging. 
De Raalter Uitdaging ondersteunt vereniging uit de gemeente Raalte die hulp nodig hebben. Dat kan bijvoorbeeld advies zijn, maar ook materiaal. Zoals de 302 theaterstoelen. 

'Het is eigenlijk toch gemeenschapsbezit'
"Verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties uit de gemeente Raalte kunnen voor deze stoelen bij ons terecht", vertelt Henny Zomer van de Raalter Uitdaging. 
Het Hoftheater koos er heel bewust voor om de stoelen weg te geven, in plaats van te verkopen. "Het is eigenlijk toch gemeenschapsbezit", verklaart theaterdirecteur Roswyde Burgman. "Dus we vinden het mooi om de stoelen terug te laten keren binnen de gemeente."

Carnavalsvereniging wil elf stoelen
De eerste aanvraag voor stoelen is al binnen bij de Raalter Uitdaging: carnavalsvereniging De Stöppelkaters wil graag elf stoelen hebben. Het liefst met stoelnummer elf daarbij. 

"De elf is nog beschikbaar", lacht Burgman. "Sterker nog: we hebben meerdere stoelen met nummer elf. Volgens mij wel drie."

Deel van de stoelen in de verkoop
Overigens worden niet alle stoelen weggegeven aan maatschappelijke organisaties. Een deel van de zetels mag gekocht worden door particulieren. Wie interesse heeft, kan daarvoor contact opnemen met het Hoftheater
Verenigingen uit de gemeente Raalte mogen rechtstreeks contact leggen met de Raalter Uitdaging
De vernieuwde theaterzaal wordt bij de start van het nieuwe theaterseizoen in gebruik genomen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.