McDonald's

Nieuwe McDonald's bij De Scheg in Deventer definitief goedgekeurd

McDonald's
McDonald's © ANP / Piroschka van de Wouw
De nieuwe vestiging van McDonald's bij sportcentrum De Scheg in Deventer is definitief goedgekeurd. De Raad van State verwierp vandaag de bezwaren die waren ingediend door horeca-ondernemer Paul van Gurp.
Het fastfoodrestaurant is intussen al maanden in gebruik naast het sportcentrum. Toch nam McDonald's een risico door al te beginnen met de bouw voordat de Raad het bestemmingsplan überhaupt beoordeeld had.

Tegenstand

Van Gurps advocaat had zware kritiek op de gemeente Deventer, omdat die McDonalds zou hebben bevoordeeld. De ondernemer had op dezelfde plek bij het sportcentrum een fastfoodrestaurant willen beginnen.
Die plek bleek al te zijn gegund aan McDonald's, ondanks eerdere uitlatingen van de gemeente dat kandidaten zich konden melden.

Verkoop grond

Volgens de Raad komt de kritiek van Van Gurp erop neer dat de gemeente de grond bij het sportcentrum niet aan McDonald's mocht verkopen zonder andere ondernemers een kans te geven. De Raad mag echter alleen oordelen over het bestemmingsplan en niet over de verkoop van de grond, dus dat argument werd verworpen.
Van Gurp klaagde verder bij de Raad over omzetverlies door de komst van McDonald's, maar ook daar kan de Raad niets aan doen. Binnen het bestemmingsplan spelen concurrentieverhoudingen geen rol.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.