inbraak

Kruipende inbrekers in Glanerbrug stelen voor bijna 100.000 euro aan smartphones

Onder de Loep
Onder de Loep © RTV Oost / Onder de Loep
Ze kruipen over de grond en lijken precies te weten waar de bewegingsmelders hangen. Bij een telefoonwinkel aan de Gronausestraat in Glanerbrug lukt het drie mannen om een grote partij smartphones te stelen. Gezamenlijk hebben de toestellen een winkelwaarde van bijna een ton. 
Op de beelden is te zien dat de mannen op dinsdag 5 februari midden in de nacht in de winkel zijn. Ze hebben zich goed voorbereid. De onderkant van een deur wordt verbogen, net voldoende om er langs te kunnen. En nog belangrijker: het alarm gaat daardoor niet af. Daarom bewegen de mannen zich ook als slangen over de vloer. Ze slepen daarbij een tasje vol gereedschap met zich mee.  

100.000 euro

De 'tijgersluipgang' mag een koddig gezicht zijn, maar het is wel lucratief voor de inbrekers. Het lukt ze met een grote partij smartphones te vertrekken. Goed voor een winkelwaarde van bijna 100.000 euro. 
Tips? 
Herken je de mannen, bijvoorbeeld aan hun kleding? Hebben ze die telefoons ergens te koop aangeboden? Laat het weten! Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer), gebruik het tipformulier of stuur de politie Enschede een privébericht op Facebook. Geef je liever anoniem informatie door, zonder dat de politie achter je gegevens komt? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.