veiligheidsregio

Burgemeester tegen gemeenteraad Hof van Twente: 'Stem niet in met plan Veiligheidsregio'

Burgemeester tegen gemeenteraad Hof van Twente: 'Stem niet in met plan Veiligheidsregio'
Burgemeester tegen gemeenteraad Hof van Twente: 'Stem niet in met plan Veiligheidsregio' © gemeente
De begroting voor 2020 van de Veiligheidsregio is niet goed onderbouwd. Dat vindt burgemeester Nauta van de gemeente Hof van Twente. Nauta adviseert de gemeenteraad daarom niet in te stemmen met het plan voor volgend jaar.
Veiligheidsregio Twente is een regionaal samenwerkingsverband tussen hulpdiensten en de veertien Twentse gemeenten. Deze organisatie komt onder meer in actie bij branden, zware ongevallen of crisissituaties zoals de brand bij Twence van vorig jaar. De kosten worden voor een groot deel betaald door de gemeenten. 
Volgens Nauta is niet duidelijk waarom Hof van Twente volgend jaar meer moet betalen voor Arbeidshygiëne en Informatieveiligheid. Deze zorgen voor een kostenstijging van 95.000 euro, zegt de burgemeester. De gemeente vraagt opheldering aan de Veiligheidsregio. 
De veertien Twentse gemeenten betalen gezamenlijk ruim 45 miljoen euro voor komend jaar; 4,6 procent meer dan een jaar eerder. Dit heeft voor een groot deel te maken met de stijgende lonen voor het personeel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.