mishandeling

Slachtoffer mishandeling flat Wesselerbrink durft haar huis niet meer uit

Ze werd geschopt, geslagen in haar gezicht, en haar dochter van 12 moest noodgedwongen toekijken. De vrouw die afgelopen zondag zwaar werd mishandeld aan de Ramelebrink in Enschede durft sinds de mishandeling de deur niet meer uit. Bang om haar belagers weer tegen te komen. "Want ik weet niet wat hun doel was." 
De 30-jarige vrouw doet op zondagavond 28 april boodschappen met haar dochter bij de Jumbo in de wijk Wesselerbrink. Rond half zeven 's avonds zijn ze terug bij hun flat aan de Ramelebrink. 
"Ik heb toen niks opvallends gezien", vertelt de vrouw. "We zijn samen uit de auto gestapt en liepen met de boodschappentas de flat in. Toen ik bij de lift was zag ik twee donkere mannen ook de flat in lopen. Ze keken naar mij en liepen ook meteen op mij af. Het enige dat ik merkte was dat ze me meteen begonnen te stompen en te schoppen. Dat ging keihard in mijn gezicht, en dat met mijn dochter erbij", zegt ze geëmotioneerd. 
De flat aan de Ramelebrink waar de vrouw werd mishandeld
De flat aan de Ramelebrink waar de vrouw werd mishandeld © RTV Oost / Onder de Loep
De mishandeling vond plaats in de hal van de flat

Buurvrouw

De vrouw smeekt de mannen om te stoppen en dat ze haar dochter met rust moeten laten. Maar ze blijven slaan en schoppen. "Een van de mannen zei de hele tijd 'haar tas, kijk in haar tas'. Toevallig kwam toen de buurvrouw eraan, daar schrokken ze van en toen stopten ze. Dus ik weet niet wat er was gebeurd als de buurvrouw er niet was geweest." 
De mannen rennen daarna allebei via een andere uitgang weg. De ene man via de uitgang aan de Broekheurnerrondweg, de ander via de hoofdingang aan de Ramelebrink. 

'Durf deur niet uit'

"Alles doet pijn", vertelt de vrouw. "Ze hebben heel hard mijn neus geraakt en mijn hoofd. Mijn schouder doet heel erg pijn en mijn ribben ook. Ik durf ook de deur niet uit. Want ik weet niet wat hun bedoeling was." 
Tekst gaat verder onder de video
Volgens woordvoerder Chantal Westerhoff van de politie gaat het om twee jonge mannen van begin 20. "Ze hebben een Afrikaans uiterlijk. Een van de mannen is kaal en heeft een mager postuur. De andere man heeft kort donker haar en een sikje. We hopen dat iemand weet wie deze mannen zijn. Want dit is een nachtmerrie voor de vrouw en natuurlijk ook voor haar dochter die het allemaal voor haar ogen zag gebeuren", zegt Westerhoff. 

Tips?

Heb je iets opvallends gezien aan de Ramelebrink afgelopen zondagavond rond half zeven? Heb je andere tips die kunnen helpen om deze mannen te vinden? Bel meteen de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer), gebruik het tipformulier of stuur de politie Enschede een privébericht op Facebook. Uiteraard mag je ook anoniem informatie delen, bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.