Regio Enschede

Meindert van der Sluis (49) eerste supporterscoördinator FC Twente

Meindert van der Sluis supporterscoördinator bij FC Twente
Meindert van der Sluis supporterscoördinator bij FC Twente © RTV Oost
FC Twente heeft sinds vandaag een supporterscoördinator. Meindert van der Sluis (49) wordt vanaf juli dit jaar het aanspreekpunt en de belangenbehartiger van de supporters van de voetbalclub.
Een van de taken van die coördinator is bijvoorbeeld het verkleinen van de afstand tussen de supporters en de club. Van der Sluis, woonachtig in de Achterhoek, heeft de afgelopen jaren dezelfde rol vervuld bij de Arnhemse voetbalclub Vitesse.

Twente Verenigt

Een aantal mensen van supportersvereniging Twente Verenigt heeft geholpen bij de sollicitatieprocedure. De supporterscoördinator wordt namelijk een belangrijk aanspreekpunt voor alle supporterszaken waar Twente Verenigt bij betrokken is.
Al eerder benadrukte een woordvoerder van FC Twente dat de supporterscoördinator geen vervanging is van Twente Verenigt. Die supportersvereniging werd namelijk enkele jaren geleden met hetzelfde doel opgericht: supporters moesten meer betrokken worden bij het wel en wee van de club. 

Belangrijke taak

De nieuwe supporterscoördinator gaat binnenkort kennis maken met de mensen van de supportersverenigingen en anderen binnen de club. "Ik zie het als een belangrijke taak om supporters met name bij uitwedstrijden goed te faciliteren. Ik hoop een zodanige bijdrage te kunnen leveren dat voetbal weer wat meer van de supporters wordt", aldus Van der Sluis. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.