nieuws

Varkensboer Straathof mag aan het werk in Mariënheem, nog onduidelijk wanneer hij begint

Mariënheem tegen komst megastal in het dorp
Mariënheem tegen komst megastal in het dorp © RTV Oost / Bart Kieft
Varkenshouder Straathof weet nog niet wanneer hij met zijn bedrijf Sebava in Mariënheem aan de slag gaat. Dat laat een woordvoerder van Sebava desgevraagd weten.
In maart oordeelde de Raad van State dat de gemeente Raalte de vergunning voor de megastal terecht had afgegeven. Omwonenden hadden de zaak aangespannen, omdat ze vrezen voor stank, afname van verkeersveiligheid en fijnstof uit de stal.

Onterechte bezwaren

Bovendien vroeg milieuadviseur Middelkamp om een onderzoek naar criminele geldstromen in het bedrijf van Straathof. De adviseur vindt dat iemand die een beroepsverbod in Duitsland heeft, niet zomaar aan de slag moet kunnen in ons land.

Onterechte bezwaren, oordeelde de Raad van State in maart. Sebava mag gewoon aan de slag in Mariënheem. Er mogen 11.000 varkens in de stallen gehouden worden.

'Druk met andere zaken'
De bestaande stallen aan de Nijverdalseweg worden - voordat er varkens in komen - verbouwd, vernieuwd en uitgebreid. Ook wordt er een nieuwe stal bij gebouwd.

Wanneer die werkzaamheden beginnen is nog niet bekend, laat de woordvoerder weten. “We zijn nu nog druk met andere zaken. Als we weten wanneer we aan de slag gaan, zullen we dat aan omwonenden laten weten.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.