N36

Werkstraf geëist tegen man uit Goor wegens veroorzaken ernstig ongeval op dodenweg N36

Werkstraf geëist tegen veroorzaker ongeval N36
Werkstraf geëist tegen veroorzaker ongeval N36 © Archief
Een werkstraf van 180 uur en een rijontzegging van twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Die straf is vandaag geëist tegen een 64-jarige man uit Goor. Hij zou op 30 december 2017 een ernstig ongeval hebben veroorzaakt op de N36 bij Almelo. Bij het ongeval raakten de verdachte en zijn partner zwaar gewond.
Volgens de officier van justitie probeerde de man uit Goor een bedrijfsbus rechts in te halen over een uitvoegstrook bij Almelo. Omdat de uitvoegstrook te kort was ging het mis, waardoor de bus de auto van de 64-jarige raakte. Die vloog vervolgens over de kop en kwam zo'n 85 meter verderop tegen een pilaar van het spoorwegviaduct tot stilstand.
De auto was total loss en verspreid over de weg lagen brokstukken. De man en vrouw uit Goor hadden beiden meerdere botbreuken, de vrouw lag zestien dagen in het ziekenhuis. De twee lopen beide nog rond met meerdere pinnen in de rug. 

Opvallend rijgedrag

Getuigen vertelden de politie dat het rijgedrag van de 64-jarige hen al was opgevallen. Zij zagen de man inhalen op plekken waar het niet kon of mocht en vonden dat hij erg aan het bumperkleven was.
Op vragen van de rechtbank, waarom hij juist op de N36, een weg die landelijk bekend staat als 'dodenweg' inhaalde, had de man uit Goor geen antwoord. Hij gaf wel aan dat hij wist dat het een gevaarlijke weg was. 

Inschattingsfout

Volgens de man was er geen sprake van een wilde inhaalpoging over een uitvoegstrook, maar van een inschattingsfout. Hij dacht dat hij op de dubbele rijstroken bij de A35 terecht kwam en dacht dat de bedrijfsbus voor hem af zou slaan.
Pas toen hij naast de bus reed, realiseerde hij zich dat de beide stroken overgingen in één rijbaan. Hij besloot voor de bus langs te schieten en durfde niet te remmen, omdat hij bang was dat dat pas echt mis zou gaan.

Asociaal en onacceptabel

De officier van justitie zei dat "het meer geluk dan wijsheid was dat er geen dodelijk ongeluk gebeurde" en gaf aan het verhaal van de man uit Goor niet te geloven. Ze noemde zijn verkeersgedrag "asociaal en onacceptabel". De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.