nieuws

Rijssen maakt zich op voor een weekend vol wielrennen

Rijssen maakt zich op voor een heus wielerweekend. Vanavond wordt de Ronde van Rijssen verreden, morgen zijn start- en finishlijn van de Ronde van Overijssel ook in Rijssen getrokken. De voorbereidingen zijn in volle gang.
"De Ronde van Rijssen wordt steeds populairder", zegt Ronny Klomp, organisator van de plaatselijke omloop. "We hebben voor onszelf een maximum van tachtig deelnemers, maar zitten daar deze keer iets overheen. De renners verschijnen hier graag aan de start."

'Hekken en linten'

De tribune bij de finish staat al op de plek. "We hebben zelfs een boompje om moeten zagen, want dat bleek in de weg te staan", zegt Klomp. "En verder moeten we in de loop van de middag de hekken en linten langs het parcours in Rijssen aanbrengen."
Dat moet vanavond allemaal weer opgeruimd worden. "Bij de finish kan het allemaal wel blijven staan, maar in het centrum moet alles vanavond weer weg zijn. De winkels moeten morgen natuurlijk gewoon bereikbaar zijn."

Honderden zakjes

Onder leiding van Anny Bakker wordt ondertussen in het Parkgebouw gewerkt aan de inwendige mens. "Ik doe dit al 33 jaar", vertelt ze, terwijl ze honderden zakjes met een broodje ham of kaas in een krat neerlegt. "Het is een familiekwestie: Kinderen, kleinkinderen, echt iedereen werkt mee."
Ook een schoondochter is van de partij. "Toen ik trouwde moest ik er zo'n beetje voor tekenen dat ik aan deze familietraditie mee zou doen", lacht ze. "Maar het is helemaal geen straf hoor. Zelfs onze eigen kinderen krijgen het van jongs af aan mee. Het hoort erbij."

Bananen

Iets verderop in de ruimte worden bananen van de tros losgetrokken en Mars-repen uit de grootverpakking geschud om los in een krat gelegd te kunnen worden. "Morgenvroeg kunnen we dan de pakketten klaar maken. Om acht uur zijn we er allemaal weer."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.