Regio Hengelo

OM in hoger beroep tegen vrijspraak moeder vermoorde peuter Xaja

OM: hoger beroep ingesteld tegen vrijspraak moeder vermoorde peuter Xaja
OM: hoger beroep ingesteld tegen vrijspraak moeder vermoorde peuter Xaja © RTV Oost
Het Openbaar Ministerie heeft hoger beroep ingesteld tegen de vrijspraak van de moeder van de vermoorde Hengelose peuter Xaja. De 23-jarige vrouw werd in april door de rechtbank in Almelo vrijgesproken van alle aantijgingen.
De stiefvader werd die dag door de rechtbank veroordeeld tot 22 jaar cel. Xaja overleed op 12 oktober 2017. Maick S. is volgens de rechtbank schuldig aan het fatale letsel: slaan, stompen, drukken, duwen, smoren en wurgen van Xaja. De advocaat van de stiefvader gaf na de rechtszaak aan in hoger beroep te gaan.

Betrokkenheid

Tegen moeder Sarinda van E. was 18 maanden geëist. Ze werd verdacht van betrokkenheid bij de dood van haar 14 maanden oude dochter. Uiteindelijk werd de 23-jarige moeder door de rechtbank vrijgesproken.
Het Openbaar Ministerie heeft alleen nu hoger beroep ingesteld, maar of die zitting er ook daadwerkelijk gaat komen is nog de vraag. Het OM heeft namelijk hoger beroep ingesteld om de termijn veilig te stellen.
"We moeten altijd binnen een bepaald termijn na het vonnis van de rechtbank aangeven of we in hoger beroep gaan. Dat doen we nu, maar we moeten de zaken nog beter bekijken. Vanwege de complexiteit", vertelt OM-woordvoerster Annette Toonen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.