kerk

Na vijftig jaar stopt stichting Raad van Kerken Hengelo

Na vijftig jaar stop stichting Raad van Kerken Hengelo
Na vijftig jaar stop stichting Raad van Kerken Hengelo © iStock / B-C-Designs
De oecumenische stichting Raad van Kerken Hengelo heeft na vijftig jaar besloten te stoppen. De stichting heeft het besluit moeten nemen omdat er onder andere te weinig bestuursleden zijn. In juni dit jaar wordt de Raad van Kerken Hengelo opgeheven.
De stichting werd opgericht in 1968 met als doel om alle christelijke gemeenschappen in Hengelo te verenigen en barrières weg te nemen. Zo worden er gezamenlijk evenementen en vieringen georganiseerd. In totaal zijn negen Hengelose kerken aangesloten bij de stichting. 

Knopen doorhakken

Het besluit om te stoppen was moeilijk, maar volgens voorzitter Henk Landman noodzakelijk. “We merken dat het lastig is om voldoende bestuursleden te vinden. Dit komt onder andere door de ontkerkelijking. Hierdoor gaan kerken samen en zijn er minder leden. Ook zijn de leden druk met zaken rondom het samengaan met andere kerken, waardoor er geen tijd over is voor de stichting."
Een andere reden is dat de stichting ook veel uitdagingen binnen de eigen kerken ziet. "En in de huidige vorm kunnen wij niet het doel bereiken wat wij voor ogen hebben. Dan moet je als bestuur knopen doorhakken. Hoe moeilijk deze dan ook zijn.”

Lijntjes kort

De kerken vinden het erg jammer dat de stichting wordt opgeheven, maar hebben afgesproken om de lijntjes kort te houden. "We zijn door deze stichting nader tot elkaar gekomen. Wij zien zeker een rol voor ons allen weggelegd om in de toekomst met elkaar te blijven samenwerken", aldus bestuurslid Mitchell Boers. 
Het geld dat nog in de kas ligt, ongeveer 2300 euro, zal gedoneerd worden aan de Stichting Noodfonds Hengelo.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.