Cultuur

Fietsen en feesten in Overijssel

Komend weekend wordt er gefietst en gefeest in Overijssel. De Ronde van Overijssel en de Freedom Ride worden verreden. Op 5 mei is het bevrijdingsfestival in Zwolle. En net over de grens in Bad Bentheim kun je naar het Middeleeuws Ridderspektakel op de Burcht.

Middeleeuws Ridderspektakel op de Burcht

Net over de grens in Bad Bentheim is tot en met 5 mei het Middeleeuws Ridderspektakel in het Schlosspark. Highlight is “De ridderen van de donkere nacht’, belicht door fakkels en een vuurspektakel. Maar ook de riddertoernooien en de middeleeuwse markt zijn een mooie reis in de tijd. De toernooien worden gehouden op zaterdag om 14.00 en 19.00 uur en op zondag om 15.00 uur.
Middeleeuws Ridderspektakel
Middeleeuws Ridderspektakel © foto: Pixabay.com / ariadne-a-mazed

Voorjaarkermis Zwolle

Kermis in de stad! Op de Turfmarkt in Zwolle staat de voorjaarskermis. Tot en met 12 mei kun je zwieren en draaien in de breakdance en de draaimolen, schieten, oliebollen eten en niemand mag naar huis zonder een rondje in de booster, met uitzicht over de hele stad. De kermis is elke dag open van 09.00 tot 23.00 uur. Mooi te combineren met een dagje Zwolle.
Kermis
Kermis © foto: pixabay.com / JingSun
Ronde van Overijssel
Zaterdag wordt de Ronde van Overijssel verreden. De wielrenners rijden zo’n 200 kilometer vanaf het parkgebouw in Rijssen en starten om 12.00 uur. De finish is rond 16.50 uur op het Grotepad in het hartje van Rijssen. De 67ste uitgave van De Ronde van Overijssel is zaterdag live te volgen via RTV Oost. De uitzending online en op televisie begint om 15.00 uur.
Ronde van Overijssel
Ronde van Overijssel © Pro Shots
Bezoek zondag 5 mei het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle. Er zijn verschillende podia en meer dan 50 optredens in Park de Wezenlanden. Op het hoofdpodium staan Maan, Jeangu Macrooy, Ilse de Lange, The Cool Quest XL, La Pegatina, Tom Walker, My Baby en De jeugd van tegenwoordig. Maar er is ook een familieweide en een festival boulevard. RTV Oost is live aanwezig met ‘Festival Radio’ vanaf het festivalterrein. Kom langs bij onze glazen studio. Het festival begint om 12.00 uur en eindigt om 00.00 uur. De toegang is gratis.
Bevrijdingsfestival 2018
Bevrijdingsfestival 2018 © RTV Oost / Rogier van den Berg

Freedom Ride Overijssel

Op 5 mei doet de Freedom Ride Overijssel aan en staat stil bij het erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog in onze provincie. Start en finish is op het Henri Dunantplein in Nijverdal. Deelnemers kiezen uit de pelotonstocht van 90 km, de vrije toertocht van 75 of 130 km, of de recreatieve tocht van 35 km. Doe mee of moedig ze aan.
Freedom Ride Overijssel
Freedom Ride Overijssel © Freedom Ride

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.