Buitenhaven

Onderzoek naar vallende voegen in nieuwe parkeergarage Kampen

De gemeente en de aannemer van parkeergarage Buitenhaven in Kampen gaan onderzoek doen naar de gebarsten betonplaten en loslatende voegen. 
Meerdere voegen, die de naden tussen de betonplaten in de garage opvullen, laten los en vallen daardoor naar beneden. "Ontzettend vervelend deze situatie. Dit verwacht je niet bij een garage die pas vier maanden in gebruik is", vertelt wethouder Geert Meijering.
"We willen geen enkel risico dat de veiligheid van de gebruikers in het geding is of dat er schade aan hun auto’s ontstaat. Vooruitlopend op een definitieve oplossing zijn daarom nu tijdelijke maatregelen getroffen om de risico’s uit te sluiten."
Zo zijn er houten latjes over de voegen geplakt. Daarmee hoopt Kampen te voorkomen dat auto's beschadigd worden door vallende voegen.

Eerste melding

Vorige week kwam voor het eerst voegmateriaal in de garage naar beneden. Daarop is het gebied rondom de voeg afgezet en heeft de aannemer alle voegen bekeken. Gisteren viel opnieuw een naad tussen de betonplaten uit, waarop de aannemer vandaag de garage weer heeft geïnspecteerd.
Het is de bedoeling dat de aannemer op korte termijn met een structurele oplossing komt. De exacte oorzaak is nog onduidelijk, maar instortingsgevaar zou er niet zijn. 

Vertraging

De garage, die ruim vijf miljoen euro heeft gekost, werd medio december na flinke vertraging geopend. In januari 2017 werden heiwerkers ziek. Dat was aanleiding voor de Inspectie SZW om de werkzaamheden stil te leggen. Volgens de Inspectie zou de gemeente de arbo-wet hebben overtreden.
De gemeente en de aannemer maakten een nieuw plan, waarna de bouwstop na ruim een jaar werd opgeheven. Een jaar daarna, op 19 december 2018, werd de garage geopend.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.