nieuws

Oostweg Enschede ondanks Meldpunt Onveilig Verkeer geen prioriteit gemeente

Enschede staat twee keer in de top drie van het Meldpunt Onveilig Verkeer, maar toch ziet de gemeente geen reden om die verkeerssituaties direct aan te pakken. "De locaties zijn bij ons geen prioriteit omdat er andere plekken zijn waar meer ongelukken gebeuren", zegt Hugo Smuling, opdrachtgever mobiliteit van Enschede.
Het gaat om het punt waar de Oostweg in Enschede wordt gekruist door de Schukkingsweg en de Oostweg rotonde Keppelerdijk/Moerasspirealaan. Dat blijkt uit het onderzoek van RTV Oost in samenwerking met LocalFocus.

Oostweg/Schukkingsweg

"Op deze kruising mag je enkel rechtdoor rijden. Toch slaan veel mensen hier af, ondanks de duidelijke bebording", zegt Erik Klooster van de wijkraad Eschmarke Zuid. "Dit zorgt voor een schrikreactie bij automobilisten die wél netjes rechtdoor rijden."
Smuling van de gemeente Enschede heeft een oplossing, maar daar gaat de raad niet mee akkoord. "De makkelijkste, maar ook een realistische oplossing, is het afsluiten van de Schukkingsweg. Echter willen de bewoners in de omgeving deze weg niet af laten sluiten en ook de raad gaat niet akkoord."

Rotonde Oostweg/Keppelerdijk/Moerasspirealaan

"Deze rotonde levert gevaar op voor fietsers. Door de wand met klimop is het zicht voor automobilisten op het fietspad slecht. Het gaat wel zeker één keer per week fout. Vaak zijn het kleine incidenten, maar het is wel zorgelijk", zegt Klooster. "Ik wil een veiligere situatie waarbij de wand iets naar achteren wordt verplaatst. Echter moet de eigenaar van de grond hier wel mee akkoord gaan. Een andere optie is een fietstunnel."
Voor Smuling is een fietstunnel inderdaad een optie. "De raad stelt hier helaas geen geld voor beschikbaar. Het is een dure optie maar wel de meest veilige."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.