Bevrijdingsdag

Oh, oh! Wat doen de weergoden op Bevrijdingsdag?

Bevrijdingsfestival BFO Zwolle 2018
Bevrijdingsfestival BFO Zwolle 2018 © RTV Oost / Rogier van den Berg
Viel het weer met Koningsdag al behoorlijk tegen, voor Bevrijdingsdag ziet de weersverwachting er niet veel beter uit. Toch blijft onze weerman Martin Bosch positief: "Het is allemaal wel te doen. Als je je goed aankleedt, moet iedereen naar de festivals kunnen." En dat betekent: laagjes, laagjes en nog eens laagjes.
Dat het dit weekend koud wordt, is te wijten aan de aanvoer van lucht uit de poolstreek. Daarnaast kan onze provincie en daarmee onze feeststemming geteisterd worden door regen, hagel, onweer en zelfs een vlok natte sneeuw.
'Sneeuw?!' Ja, je hoort het goed. Door die poollucht wordt het in een groot deel van onze provincie morgen niet warmer dan 9 graden. En dat is dan nog als de zon even schijnt. Tijdens buien daalt het kwik naar 5 à 6 graden en dan komt die natte sneeuw dus in beeld.

Spetter, pieter, pater...

Gelukkig lijkt het zondag, op Bevrijdingsdag, vooralsnog iets warmer te worden. En dan schijnt de zon ook wat vaker, zo vertelt Martin. "Dat kan ervoor zorgen dat de temperatuur iets omhoog gaat, maar toch zal het ook dan niet warmer worden dan 11 graden." Ook kan het zondag stevig gaan waaien. 
Onze weerman blijft hoe dan ook positief: "Het is ook weer niet zo dat de boel van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat verregent." Want tussen de buien door is het best te doen, zo bezweert hij. 

Laagjes

En daar is ook de organisatie van het Bevrijdingsfestival Zwolle blij mee. "We adviseren natuurlijk iedereen om gewoon te komen en er een geweldig feest van te maken", zegt producent Annemien Brugging. "Maar trek wel laagjes aan en neem droge kleding mee."
Heb je nog wat extra moed nodig om zondag de deur uit te gaan? Vorige week gaven we je al zes tips om een regenachtige Koningsdag mee door te komen. Die tips komen je vast en zeker ook van pas op Bevrijdingsdag!
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.