bar bruut

Zeven maanden na vondst handgranaat: Bar Bruut gaat vandaag weer open

Bar Bruut in Zwolle
Bar Bruut in Zwolle © Bob Kooistra
Het was de ochtend van 10 oktober vorig jaar, waarop een medewerker van Café Bruut in Zwolle een handgranaat vond aan de deurklink van het café. Vanavond, bijna zeven maanden later, gaat de tent eindelijk weer open.
Eigenaar Bob Kooistra nam de zaak vorig jaar zomer over van de oud-eigenaar. Hoewel hij toen nog geen vergunning had, mocht de bar van de gemeente toch open blijven. Maar toen er in oktober een granaat aan de deurklink hing, verviel het gedoogbeleid.
Wat volgde waren maanden van gesteggel tussen Kooistra en de gemeente. De ondernemer werd verboden om de deuren van zijn café nog langer open te houden, maar daar trok Kooistra zich in eerste instantie niets van aan. Pas toen ook de rechter het verbod uitsprak, bleef de bar dicht.
Onderzoek
Ondertussen voerde de gemeente Zwolle en zogeheten Bibob-onderzoek uit. Hierbij wordt het bedrijf door een speciaal bureau grondig doorgelicht, op zoek naar eventuele criminele praktijken. Die kwamen niet aan het licht, zo bleek eind maart, toen het onderzoek afgerond was.
Pas twee weken geleden ontving Kooistra eindelijk een vergunning. In een gesprek met de gemeente heeft de uitbater te horen gekregen dat hij de deuren van zijn zaak weer mag openen.

Opgeknapt
De afgelopen dagen namen Kooistra en zijn personeel de zaak flink onder handen. Zo kreeg onder meer de buitenkant een nieuwe lik verf. Vanaf tien uur vanavond kan publiek weer een drankje bestellen in Bruut. Morgen volgt de grote heropening, wat volgens Kooistra een 'bruut feest' gaat worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.