FC Twente Vrouwen sluit seizoen af met gelijkspel tegen Ajax, PEC onderuit tegen PSV

Wat dé topper in de strijd om de landstitel had moeten zijn, werd een duel om des keizers baard. Kampioen FC Twente Vrouwen en de dames van Ajax probeerden er alsnog het beste van te maken en vonden beiden éénmaal het net: 1-1. PEC Zwolle Vrouwen sloot het seizoen af met een nederlaag. Van PSV werd met 3-2 verloren.
Ondanks kansen over en weer in het eerste bedrijf, vielen er voor rust geen treffers op Sportpark 't Wilbert. Doelpuntloos bleef het niet in Hengelo, want na de theepauze opende Joëlle Smits de score namens FC Twente. Lang kon de ploeg van trainer Tommy Stroot niet genieten van de voorsprong. Kim Mourmans deed drie minuten later wat terug en tekende voor de Amsterdamse gelijkmaker. Dit was tevens de eindstand.

Huldiging

FC Twente Vrouwen wordt vanavond gehuldigd in De Grolsch Veste, na afloop van het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen FC Twente en SC Cambuur.

PEC Zwolle Vrouwen onderuit

De vrouwen van PEC Zwolle zijn er niet in geslaagd te zegevieren over PSV Vrouwen. In eigen huis werd het 2-3 voor de Eindhovense equipe. De ploeg van trainer Wim van der Wal startte sterk en opende na tien minuten de score via Yvette van Daelen. Lang kon PEC Zwolle hier niet van genieten, want PSV nam de leiding over door doelpunten van Katja Snoeijs en Naomi Pattiwael. Maxime Bennink deed vlak voor de rust wat terug, maar in het tweede bedrijf greep PSV alsnog de drie punten middels de tweede goal van Snoeijs.
Bekijk hier de uitslagen en stand in de play-offs om de landstitel en de statistieken van FC Twente Vrouwen en PEC Zwolle Vrouwen.