Betaald voetbal

Onfortuinlijk Go Ahead Eagles zakt naar plek vijf en treft FC Den Bosch opnieuw in play-offs

Go Ahead Eagles is het seizoen geëindigd met een 2-0 nederlaag op bezoek bij FC Den Bosch. De ploeg van trainer John Stegeman eindigt het seizoen zodoende als nummer vijf, waardoor het in de nacompetitie stuit op dezelfde tegenstander als die van vanavond: FC Den Bosch.
Go Ahead Eagles was er alles aangelegen de derde plek te behouden met het oog op de play-offs, waarin gestreden wordt voor een plek in de Eredivisie. In een tamme eerste helft waren de Deventenaren de bovenliggende partij, maar lieten zij het na de leiding te nemen. Aanvoerder Jeroen Veldmate raakte de paal, nadat hij uit een hoekschop vrij in kon koppen. Aan de andere kant was het wél raak. Op slag van rust opende linksback Amine Khammas de score middels een hard schot in de verre hoek: 1-0.

Vloek

Amper onderweg in het tweede bedrijf kreeg Go Ahead Eagles een strafschop na een Bossche handsbal in het zestienmetergebied. Thomas Verheydt besloot dit buitenkansje op zich te nemen, maar stuitte vanaf elf meter op FC Den Bosch-doelman Wouter van der Steen. Het leek alsof er een vloek rustte op een doelpunt van de bezoekers, want net als Veldmate raakte ook Jaroslav Navrátil het houtwerk na een leep balletje van Richard van der Venne. Go Ahead Eagles oefende grote druk uit op de defensie van FC Den Bosch, maar tot de gelijkmaker kwam het niet meer in Stadion De Vliert. In extremis maakte FC Den Bosch er ook nog 2-0 van via Vincent Vermeij.

Play-offs

Door de 2-0 nederlaag tegen FC Den Bosch zakt Go Ahead Eagles van plek drie naar plek vijf in eindrangschikking. Doordat FC Den Bosch stijgt naar de vierde plek, treffen beide ploegen elkaar wederom in de nacompetitie. Het eerste duel wordt gespeeld op zondag 19 mei in Deventer. De return in Den Bosch vindt drie dagen later plaats, op 22 mei. 

FC Den Bosch - Go Ahead Eagles 2-0

1-0 Khammas (43)
2-0 Vermeij (90+5)
Arbiter: S. Mulder
Geel: Kersten, Khammas, Verheydt
Bijz: Verheydt mist pen. (53)
FC Den Bosch: Van der Steen; Felida, Kersten, Velkov; Khammas; Brouwers, Beltrame, Holla (Marchioni/73); Blummel, Van der Sande (Romat/88), Verbeek (Vermeij/69)
Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Bosz (Bliek/87), Veldmate, Baas; Stans, Bakx, Van der Venne (Eddahchouri/87); Navratil, Verheydt (Langedijk(/63), Van Moorsel
Bekijk hier de uitslagen en stand in de Keuken Kampioen Divisie. De statistieken van Go Ahead Eagles zijn via deze link te vinden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.