IJsseldelta

Rookbom in portiekflat in IJsselmuiden veroorzaakt commotie

Bewoners van een portiekflat in IJsselmuiden zijn vanochtend opgeschrikt door een mogelijke brand in hun flat. De brandweer, politie en ambulance kwamen op het incident af. Vijf woningen werden uit voorzorg ontruimd en twee deuren van appartementen werden geforceerd, maar uiteindelijk bleek er geen brand te zijn. Het ging om een rookbom.
De hal van de portiekflat aan de Erfgenamenstraat stond vanochtend vol rook. In combinatie met de verlichting in de flat werd gedacht aan brand en dus kwam de brandweer met spoed naar de flat toe. Ook de ambulance en politie kwamen te hulp schieten. 
Vijf woningen werden uit voorzorg ontruimd. De brandweer moest twee deuren van appartementen forceren, omdat die bewoners niet reageerden op het geklop en geschreeuw van de hulpdiensten. Dat was ook niet zo gek, want de bewoners bleken niet thuis te zijn. 

Geen brand

Uit onderzoek van de brandweer bleek het ook niet om een brand te gaan, maar om een rookbom die in de hal van de flat was afgestoken. De politie onderzoekt wie die rookbom heeft afgestoken. 
Nadat de flat was geventileerd, keerde de rust terug en konden alle bewoners weer hun woning in. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.