het ravijn

Het Ravijn uit Nijverdal uitgeschakeld in strijd om landstitel: "Heel zuur"

Lisanne Zonder en Tessa Stuterheim nemen afscheid van Dames 1
Lisanne Zonder en Tessa Stuterheim nemen afscheid van Dames 1 © RTV Oost / Teun van der Velden
Coach Jan Mensink van Het Ravijn heeft er een zuur gevoel aan overgehouden. Zijn dames verloren vrijdagavond in Nijverdal voor de tweede keer in twee dagen van Polar Bears uit Ede en zijn daarmee uitgeschakeld in de strijd om het kampioenschap.
"We begonnen heel goed en uiteindelijk verlies je met 7-13, dat is zuur. We moesten in de laatste periode ook een gokje nemen door aanvallender te gaan spelen en dat is een risico wat je neemt", zegt Mensink. "Het komt neer op het afmaken van kansen. Zij maken ze wel en wij niet. Dat is een beetje het zelfde verhaal als gisteren."

Polar Bears

Het verlies tegen de ploeg uit Ede kwam niet als een verassing. "Ik zie Polar Bears absoluut als favoriet voor de titel. We hebben verloren van een ploeg die kampioen van Nederland gaat worden, daar ben ik van overtuigd."
Het Ravijn uitgeschakeld in strijd om landstitel: "Heel zuur gevoel"
Toch vindt Mensink dat Het Ravijn zichzelf tekort heeft gedaan. "De uitslag is wel wat geflatteerd. Het liep aardig maar na de tweede periode lukte aan de kant van Polar Bears alles wel en bij ons net niet."

Afscheid

Bij Het Ravijn nemen Lisanne Zonder en Tessa Stuterheim afscheid van Dames 1. De publiekswissel was volgens Mensink misschien wel het mooiste moment van de avond. "Ze hebben dat verdiend. Tessa heeft twaalf jaar lang in het eerste gespeeld en voor deze dames organiseren we nog een speciale afscheidswedstrijd."
Reactie Jan Mensink (Het Ravijn) na afloop van de wedstrijd
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.