SVZW

Hoofdklasse B: Staphorst nieuwe koploper dankzij DETO, SVZW leeft nog altijd

Staphorst is de nieuwe koploper in de Hoofdklasse B. En dat heeft de equipe van Dennis van Toor te danken aan provinciegenoot DETO, dat knap gelijkspeelde op bezoek bij koploper Sparta Nijkerk. Ook Excelsior'31 profiteert hiervan en komt nu op een punt afstand van Sparta Nijkerk en koploper Staphorst.
Staphorst had zelf geen kind aan Buitenpost en zonder al te veel inspanningen werd er eenvoudig met 2-0 gewonnen. Al na twee minuten opende Mike Reuvers de score en halverwege het tweede bedrijf bepaalde Pim de Jonge de eindstand op 0-2. 

Excelsior'31 dankt Gerritsen Mulkes

Excelsior'31 had in eerste instantie moeite om de geparkeerde bus van SDC Putten te ontmantelen. Een legio aan kansen werd onbenut gelaten, maar tien minuten voor het einde van de wedstrijd zorgde Michel Gerritsen Mulkes alsnog voor de verlossende treffer in Rijssen: 1-0. 

Berkum wint eenvoudig

Middenmoter Berkum boekte een eenvoudige zege op bezoek bij laagvlieger csv Apeldoorn. Op Sportpark Orderbos was het duel al na een kwartier voetbal beslist door twee vroege treffers van Jasper Bremmer en Thom Kooke. Steven van Es deed nog wat terug namens de thuisploeg, maar de zege voor Berkum kwam niet meer in gevaar en Björn Bakker maakte er zelfs nog 1-3 van.

SC Genemuiden moet oppassen

SC Genemuiden is nog altijd niet verzekerd van lijfsbehoud. De ploeg van interim-trainer Jan de Jonge verloor zaterdagmiddag van subtopper ACV (0-1) en moet in de komende wedstrijden alle zeilen bijzetten om boven 'de streep' te blijven. Dat zal volgende week in de derby tegen DETO gebeuren zonder Kay Velda: hij werd in de slotfase met tweemaal geel van het veld gestuurd.

DETO speelt gelijk tegen de koploper

DETO heeft een verrassend punt behaald op bezoek bij lijstaanvoerder Sparta Nijkerk. In Gelderland ging de nummer voorlaatst lange tijd aan de leiding door een goal van Kai Wesselink, maar zag het Sparta Nijkerk na een uur spelen toch op gelijke hoogte komen via Janic Makizodila.

SVZW grijpt laatste strohalm

SVZW is nog altijd niet gedegradeerd uit de Hoofdklasse B. Op bezoek bij WHC werd het 2-3 voor de ploeg van trainer Philip Agteres, door treffers van Joshua ter Avest en Frank Smit (2x). Desondanks lijkt het slechts uitstel van executie, want het gat met nummer veertien WHC bedraagt nog altijd zeven punten. 
Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Hoofdklasse B. De statistieken van de spelers van de Overijsselse clubs zijn via deze link te vinden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.