nieuws

'Zieke geest' mishandelt vier tamme eenden op Vogeleiland Deventer: "Eén lag dood in de bosjes"

Eenden mishandeld en tuinmeubilair vernield op Deventer Vogeleiland
Eenden mishandeld en tuinmeubilair vernield op Deventer Vogeleiland © Facebook / Stichting Vogeleiland
Op het Vogeleiland in het Rijsterborgherpark in Deventer zijn de afgelopen dagen vier tamme eenden mishandeld. Een van de eenden overleefde die mishandeling niet. Stichting Vogeleiland is woest: "Welke zieke geest heeft dit op zijn geweten?!"
"De afgelopen twee dagen zijn vier tamme eenden op het eiland mishandeld", zo schrijft de stichting op haar Facebookpagina. "Eentje lag zelfs dood in de bosjes." De mishandelde eenden konden niet meer lopen en hadden bandensporen op hun lijf.

Aangereden

De rest van de eenden is 'compleet in de stress', zo vertelt de stichting. "Ze verstoppen zich in de bosjes. Ze durven niet meer naar de voederplek te komen." Stichting Vogeleiland is nu op zoek naar de dader. "Als iemand een tip heeft, horen we dat graag."
Het is niet de eerste keer deze week dat de dieren werden mishandeld, zegt de stichting. "Er zijn drie dagen geleden ook al twee van onze tamme eenden aangereden voor het station."

'Afsluiting urgent'

Ook is er sprake van vernieling. "Iemand vond het blijkbaar noodzakelijk om het terrasmeubilair naar beneden te gooien", schrijft de stichting in dezelfde post. Ze sluit af met een oproep aan de gemeente: "Gemeente Deventer, afsluiting [van het park, red.] wordt steeds urgenter."
Het Facebookbericht van de stichting is inmiddels bijna negentig keer gedeeld, ook is er tientallen keren op gereageerd. Het is niet duidelijk of dat concrete tips opleverde.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.