Nieuws

BFO: 'Mijn tepels zijn zo stijf, daar kun je een natte, leren jas aanhangen'

"In de fik dat ding." Met die woorden van presentator Willem Alkema is in Zwolle het bevrijdingsvuur aangestoken en daarmee is het Bevrijdingsfestival Overijssel officieel van start gegaan. Het feest kent een frisse start. "Mijn tepels zijn zo stijf, daar kun je een natte, leren jas aanhangen", aldus een bezoeker.
Het aansteken van het vuur ging niet helemaal vanzelf vanochtend.
Terwijl zangeres Maan optreedt op het hoofdpodium, druppelen steeds meer feestvierders het festivalterrein op. En ze komen precies op tijd voor een mooi moment, want ze zien hoe Maan een dikke kus krijgt van een enthousiaste fan die op het podium met haar mocht meezingen.
Zangeres Maan krijgt een dikke kus van een fan
Zangeres Maan krijgt een dikke kus van een fan © RTV Oost / Marcus Siebes
De hele dag zijn er optredens in het Wezenlandenpark. Ook publiekstrekker Ilse DeLange staat weer op het podium in Zwolle. "Het voelt hier altijd als thuiskomen", zegt de zangeres uit Almelo. "Op Bevrijdingsdag spelen is altijd bijzonder. Je staat er niet elke dag bij stil dat je vrij bent en vrij kunt bewegen. Dat is voor ons allemaal gewoon, dus het is goed om het één dag als ongewoon te bestempelen."
Ilse deLange
Ilse deLange © RTV Oost / Wouter de Wilde
Jas aan
Hoewel de dag uiteraard draait om vrijheid, gaat het gesprek bij de meeste bezoekers toch over het weer. "Het is koud", zegt één van de bezoekers. "Mijn tepels zijn zo stijf, daar kun je een natte, leren jas aanhangen."
Koude start BFO
Live
RTV Oost zendt vandaag live uit vanaf het festivalterrein in Zwolle. Zowel op radio als op televisie. Wil je nog meer bijzondere momenten van het Bevrijdingsfestival zien? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.