Praat mee: Lachgas verbieden op het Bevrijdingsfestival is overdreven

Lachgas verbieden op het Bevrijdingsfestival is overdreven

Lukt het niet te stemmen? Klik dan hier

Mensen die lachgas wilden gebruiken of verhandelen waren niet welkom op de meeste officiële Bevrijdingsfestivals. Sommige festivals dreigden mensen zelfs van het festivalterrein te zetten bij handelen of gebruik. Dit nadat tijdens Koningsdag meerdere mensen onwel waren geworden door lachgas.

Desalniettemin is het besluit opvallend te noemen, want lachgas is niet verboden in Nederland. En het Trimbos Instituut liet vorig jaar middels een campagne weten: ook de gezondheidsrisico's van lachgas vallen mee.

Toch gaf ook de organisatie van het Bevrijdingsfestival in Zwolle bij de NOS aan dat zij in de huisregels heeft opgenomen dat er geen gaspatronen zijn toegestaan. Er was een heel team actief om daar bij de toegangspoorten ook op toe te zien.

Wat vind jij? Hebben de festivals gelijk of overdrijven ze schromelijk en hebben we te maken met een hype? Laat het weten, hier of op Facebook . Of stuur jouw mening via WhatsApp naar 06 - 570 33 333, het liefst via een audio-bericht zodat we het mee kunnen nemen op de radio.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Praat Mee Praat mee Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren