Zwolle

Rode cijfers en minder bezoekers bij koude editie bevrijdingsfestival Overijssel

Het koude weer heeft ervoor gezorgd dat het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle dit jaar rode cijfers schrijft. Waar normaal gesproken zo'n 120.000 tot 140.000 mensen het festival in Park de Wezenlanden bezoeken, waren dat er gisteren zo'n 100.000. Hoe groot het verlies is, weet de organisatie nog niet precies.
De temperatuur kwam gisteren niet hoger uit dan een graad of tien, waarbij er bovendien een harde wind waaide. Volgens Annemien Brugging van het BFO was dat de belangrijkste reden voor de daling van het aantal bezoekers. "Met ruim 100.000 kwamen er nog steeds heel veel, maar mensen kwamen specifiek voor een optreden of een rondje over het terrein en gingen dan weer naar huis. Dat is het met een gratis festival: we zijn afhankelijk van het weer."

Jubileumeditie

Volgend jaar viert het BFO haar dertigjarig bestaan. Bovendien is het dan 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. En daar wordt op een speciale manier aandacht aan besteed door het BFO. Brugging: "We zullen in het voortraject meer in de provincie gaan doen, maar daarover later meer."
Verslaggever Mark Bakker
Ondertussen zijn de schoonmaakploegen druk met het opruimen van alle rommel, zoals plastic bekers. Eind van de week moet het festivalterrein weer schoon zijn.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.