nieuws

Van geluidsapparatuur tot de biervoorraad: manege Den Ham praktisch leeggeroofd

Ronald Petter, de penningmeester van rijvereniging De Bosruiters uit Den Ham, is boos. Afgelopen weekend werd allerlei materiaal uit de manege gestolen en dat is extra zuur, omdat over een maand een grote wedstrijd op het programma staat.
Geluidsapparatuur, een tijdwaarneming, veiligheidslepels, een laptop, een veegmachine... "Elke ruimte waar maar iets te vinden was, is over de kop gehaald", zo omschrijft Petter alle buitgemaakte spullen en de chaos die de inbraak tot gevolg had. Zelfs de hele koffie-, thee- en biervoorraad is door de daders dit weekend meegenomen.
En dat is niet de eerste keer dat er ingebroken werd bij de rijvereniging. Vorige week werd ook al een aantal zonnepanelen ontvreemd. "Die stonden in een ruimte om op het dak gelegd te gaan worden," vertelt Petter, "maar ja, daarvan is nu ook een deel weg." Petter vermoedt dat de twee zaken met elkaar te maken hebben.

Gedupeerd

Maar wie het op de rijvereniging heeft voorzien, is niet duidelijk. Voor hoeveel euro er buit is gemaakt, ook niet. "Dat zijn we nog aan het inventariseren", legt Petter uit. "Het gaat om duizenden euro's. Ik denk dat de vereniging zeker wel voor tien- of twintigduizend euro gedupeerd is."
De politie heeft afgelopen weekend sporenonderzoek gedaan, maar een aanhouding is nog niet verricht. Daarom heeft de manege een oproep op Facebook geplaatst. 'Mochten jullie wat gezien of gehoord hebben', zo schrijft de vereniging, 'of worden er spullen aangeboden? Dan vragen wij jullie dit te melden'.

Collega-verenigingen

Is een inbraak per definitie ongewenst, in dit geval is de situatie extra penibel omdat de rijvereniging over een maand een grote wedstrijd houdt. Een groot deel van de buitgemaakte spullen zou daarbij ingezet worden. 
"We doen ons best om de wedstrijd door te kunnen laten gaan", belooft Petter. "We hebben ook wat toezeggingen van collega-verenigingen om apparatuur te mogen lenen, dus dat is fijn."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.