Regio Hengelo

Maanden celstraf geëist tegen Somaliër voor kapotslaan bierfles op hoofd van man in Hengelo

Maanden celstraf geëist tegen Somaliër voor kapotslaan bierfles op hoofd van man in Hengelo
Maanden celstraf geëist tegen Somaliër voor kapotslaan bierfles op hoofd van man in Hengelo © Getty Images / tzahiV
Een 21-jarige man uit Somalië hoorde vanochtend voor de rechtbank in Almelo negen maanden celstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk, tegen zich eisen. De Somaliër zou afgelopen januari in Hengelo een bierfles kapot geslagen hebben op het hoofd van een man. Het slachtoffer hield littekens en gebitsschade over aan het incident.
De man zou ook een omstander, die te hulp schoot, hard in zijn gezicht geslagen hebben. Volgens de Somaliër weet hij niet meer wat er gebeurde omdat hij stevig had gedronken, maar hij ontkende niet. Hij werd na zijn aanhouding op het politiebureau geconfronteerd met camerabeelden waarop te zien was dat hij uithaalde. De Somaliër zegt spijt te hebben.

Schadevergoeding

Beide slachtoffers hebben hun schade geclaimd bij de verdachte. De man die met de fles werd geslagen wil zo'n 2800 euro en het slachtoffer dat een klap in zijn gezicht kreeg, vraagt rond de 1000 euro vergoeding. Omdat de Somaliër met Hepatitus B besmet was, moesten ze meerdere keren inentingen halen.
De verblijfsvergunning van de Somaliër is inmiddels verlopen. Dat zou kunnen betekenen dat hij na het uitzitten van zijn straf uitgezet wordt. Zijn advocaat zegt dat de 21-jarige mogelijk nog wel een verzoek kan doen om zijn verblijfsvergunning te verlengen. 
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.