Regio Enschede

Enschedese diëtiste geeft tips voor ramadan

Ze heeft zelf ook vanmorgen om 3.00 uur de wekker gezet om wat lichts te eten. Een bakje kwark, een banaan en wat noten. Want ook voor de Enschedese diëtiste Gulsah Kayar is vandaag de ramadan begonnen.
Moslims mogen tussen zonsopkomst en zonsondergang een maand niet eten en drinken. Dat betekent dat zo gauw de zon onder is er op grote schaal gegeten gaat worden.

'Verleidelijk'

"Doe dat vooral niet te overdadig", waarschuwt Gulsah. "Het is heel verleidelijk om te veel te eten. Maar in zo'n maand kan het lichaam daar niet zo goed mee omgaan."
Ze adviseert te beginnen met een lichte soep, voorafgegaan door bijvoorbeeld een dadel en melk of water. "Daarna is het even tijd om te bidden om dan aan tafel te gaan. Veel mensen zien het elke keer als een feestmaal, ik ook."

'Fietsen of wandelen'

"Het is ook goed om een stuk te fietsen of te wandelen. En dan inderdaad de wekker te zetten om nog een ontbijtje tot je te nemen. Dan komt het allemaal vanzelf goed", aldus de diëtiste, die vorige week de website turksedietist.nl heeft gelanceerd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.